3. Global Tarım Girişimciliği Zirvesi

16 Nisan 2018

16 Nisan 2018

09:00 To 18:00

Borsa İstanbul, Reşitpaşa Mahallesi, Sarıyer/İstanbul, Türkiye

http://www.facagro.com/gas

Biletler 99-120 Euro arasında

Etkinlik Description

Besin kaynaklarımızı derinlemesine incelemeyi ve daha verimli kullanmayı hedefleyen ve Tarımsal Gıda (Agrifood Sector) alanında dünya çapındaki en önemli etkinliklerden biri olan Global Tarım Girişimciliği Zirvesi (Global Agripreneurs Summit (GAS) ) bu sene 3. defa 16 Nisan 2018, Pazartesi günü Borsa İstanbul’da küresel girişimcilik ekosisteminin en önemli zirvelerinden biri olan Global Girişimcilik Kongresi’nin kardeş etkinliği olarak gerçekleşiyor.

Besin tedarik zincirinde yaşanan devrimsel dönüşümlere ve sektörde hızla gelişen inovasyonlara odaklanan, her yıl değişen trendlere uygun olarak, uzmanları, inovasyon öncülerini ve paydaşları bir araya getiren Global Tarım Girişimciliği Zirvesinde tarımsal gıda endüstrisinin geleceği derinlemesine konuşulacak.

Tarımsal gıda sektörünü en çok etkileyecek konuların yanı sıra, kamusal regülasyonların da konuşulacağı zirveden bazı konu başlıkları şöyle:
Tarımda Blockchain Uygulaması – Gıda tedarik zincirinde şeffaflığın anahtarı olabilir mi?
Gen Düzenlemesi – Toplumsal açıdan ve beslenmeye dair etkileri neler olabilir?
Big Data & Machine Learning -Bu teknolojilerin ezber bozan sonuçları neler olabilir?
Yapay Zeka & Robotik – Geleceğin iş dünyası ve gençler için ne anlama geliyor?
Beslenme – Beslenmeyi nasıl tanımlıyor ve anlatıyoruz?

Stage-Co’nun konferans organizasyonunda yerel partner ve kolaylaştırıcı olarak destek verdiği Zirve kapsamında finali yapılacak olan Future Agro Challenge (FAC) Yarışması’nda, 5 kıta ve 60 ülkeden yarışan ekipler arasından, birinciliği kazanan ekibe Yılın Tarım Girişimcisi olarak işini geliştirmesi ve yeni pazarlara ulaşması için benzersiz kaynaklara erişim sağlanacak. Yarışma geçtiğimiz 3 yılda dereceye giren ekiplere profesyonel strateji koçluğu, geniş networklere açılım, yatırıma hazırlık eğitimleri ve mentorlük anlamında benzersiz olanaklar sağladı.

2016’da Kolombiya ve 2017’de Güney Afrika’dan sonra şimdi de 2018’de Türkiye’de gerçekleşecek Uluslararası Tarım Girişimciliği Zirvesi, tarladan çatala bütün süreçteki en son teknoloji çözümlerini, sektörün uzmanları ve paydaşlarını yeni sinerjiler ve sınır ötesi fırsatlar için potansiyel oluşturan toplantılarda bir araya getiren, sürdürülebilirlik, gıda güvenliği, üretim ve süreç takip alanlarında fikir önderlerini ve ezber bozan görüşleri dinleyeceğimiz benzersiz bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. Geleneksel tarım sektörüne inovasyon kültürünün yerleşmesiyle hem tarımsal çalışmaların canlanması, hem de küresel ekonomik büyüme ve sürdürebilirlik için büyük katkıda bulunması bekleniyor.

Çiftçilerin %69’unun küçük ölçeklitarım yaptığı Türkiye’de çiftçiler için finansal zorluklar doğuran mevcut yapı, hassas bir zirai ekonomiye sebep olurken, zirai ekonomi projelerine odaklanan tarım girişimcilerin için de müthiş fırsatlar doğuruyor.

Yeni nesil süper çiftçileri ortaya çıkartmak için bir fırsat

Türkiye’de tarımsal üretim yapan çiftçilerin yaş ortalaması dünya geneline göre oldukça yüksek, bu nedenle genç yaştaki kişilerin çiftçilikle ilgilenmesi için de büyük ihtiyaç var. Agritech (teknolojik tarım) konusunda donanımlı ve buna uygun projeler geliştiren tarım girişimcileri için Türkiye’de tarım alanında potansiyel olarak çok büyük kaynaklar mevcut. Türkiye’nin süper çiftçileri ülkedeki tarım girişimcilerine destek olarak ve güçlendirerek ortaya çıkacak. Türkiye’de tarımın gelişmesi için genç çiftçiler ile uluslararası projeler yapan tarım girişimcilerinin bir araya gelmesi ve ortaklaşa bir girişim atmosferi oluşturması büyük etki yaratacaktır. Future Agro Challenge (FAC) Türkiye’nin hedefi de tarım girişimcilerini daha donanımlı hale getirmek, genç ve yüksek potansiyele sahip çiftçiler ve tarım girişimcileri için bir platform sağlayarak gıda üretiminin sürdürülebilir bir geleceğe sahip hale gelmesi için bir farkındalık yaratmak.

Zirvenin konuşmacıları arasında yer alan bazı isimler:
Mario Arvelo/ BM Dünya Gıda Güvenliği Komite Başkanı
Theo De Jager/ Dünya Çiftçilik Organizasyonu Başkanı
Emma Weston/ AgriDigital Kurucu & CEO
Jeroen Leffelaar/ Rabobank Gıda ve Tarım İnovasyonu Direktörü
Keith O’Neill/ Abbott Nutrition Bilim ve İnovasyon Düzenlemeleri Direktörü

Zirvedeki tüm konuşmacılar ve detaylı program için tıklayın.

Organizers

Visited 1372 times, 1 Visit today

Buraya yorum yazmak ister misiniz?

Related Event

Lamartin Cad. 11 /1, Taksim - İstanbul

17 January 2012

19:00 To 21:00

Içki kültürü dergisi Gusto’nun düzenlediği şarap kurslarının ikinci etabı Dünya Sarapları başlığını taşıyor. Gusto dergisi genel yayın yönetmeni Mehmet Yalçın’ın vereceği kursun ikinci etabı 4 seanstan oluşuyor.…devamı

Adatepe Ida Blue Hotel, Adatepe Köyü Yolu, Adatepe/Ayvacık/Çanakkale, Türkiye

31 December 2021

10:00 To 23:59

0 286 752 10 45

Adatepe Ida Blue, Kaz Dağları’nın dört bin yıllık mirasından antik çağlara uzanan mitoloji deneyimleri ve doğası ile yeni yılı karşılıyor. Ida Blue, Adatepe’yi keşfederken antik turlarının yanı…devamı

Grand Hyatt Istanbul'da Paskalya brunch'ı

Grand Hyatt Istanbul, Taskısla Caddesi, Şişli/İstanbul, Türkiye

1 April 2018

10:00 To 15:00

0212 368 12 34

Grand Hyatt Istanbul, Paskalya ruhunu aileleriyle birlikte yaşamak isteyenler için 1 Nisan 2018, Pazar günü Paskalya brunch’ı düzenliyor. 34 Restaurant’ta verilecek olan brunch’ta özel Paskalya çöreklerinin yanı…devamı