CMC – Challenging Master Classes 2024

11 Mayıs 2024

12 Mayıs 2024

10:00 To 18:00

Gümüşsuyu, The Marmara Taksim, Osmanlı Sokak, Beyoğlu/İstanbul, Türkiye

Giriş erken satın alma süresince bir günlük 2.200 TL.

Etkinlik Description

İPTAL DUYURUSU: Bu etkinlik iptal edilmiştir. Bilet iadesi veya diğer sorularınız için [email protected] adresi ile bağlantıya geçebilirsiniz.

Türk şarap sektörünün heyecanla beklenen, en büyük tadım etkinliklerinden biri olan  CMC – Challenging Master Classes 2024, bu yıl 11-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Gastronomi Birliği, TURYİD, Chaîne des Rôtisseurs ve Ordre Mondiale Des Gourmets Degustateurs işbirliği ile Gustobar Events tarafından düzenlenen CMC 2024, The Marmara Taksim‘de şarap severleri, sektör profesyonellerini ve uluslararası şarap uzmanlarını buluşturacak. CMC – Challenging Master Classes 2024‘ün konukları, dünya genelinde şarapla tutkunlarının yakından tanıdığı iki isim: Caro Maurer MW ve Oz Clarke OBE.

CMC 2024 kapsamı ve içeriği

Etkinliği yakından takip edenler hatırlayacaktır. Challenging Master Classes, adı üzerinde ustalarla birlikte şarap tadılan ama dileyen ziyaretçilerin gezerek tadım (Walk Around Tasting) de yapabildiği, Türk şarap üreticilerinin çoğunun ve  bazı ithalatçıların ürünlerini sektöre sunduğu bir etkinlik. Master Class’larda şaraplarının ustalar tarafından kör tadımda tadılmasını tercih eden üreticilerin şarapları, üreticilerin ve ustaların tadım sırasını bilmediği bir düzende, şişe etiketleri kapalı olarak tadılıyor. Master Class’lara bilet alan şarap severler ve şarap profesyonelleri, tadımlar sırasında ustaların değerlendirmelerini dinliyor, kendi notları ile kıyaslıyor ve tahminde bulunuyorlar. Değerlendirme sonucunda tadılan her bir şaraba puan veriliyor ve hangi şarap olduğu açıklanıyor. Bu yıl Caro Maurer MW ve Oz Clarke OBE’ın birlikte yöneteceği 4 Master Class olacak. Detaylarına ve programa buradan ulaşabilirsiniz.

Ziyaretçilerin kendi düzenlerinde tadım yapıp üreticilerden bilgi alabilecekleri Walk Around Tasting bölümünde ise şaraplar gövdelerine göre sıralanıyor. En hafif gövdeli beyazdan tam gövdeli tatlı şaraba kadar gezerek tadım düzenine uygun olarak otelin büyük salonunda yerlerini alıyorlar. Tavsiye edilen düzen bu olmakla birlikte, ziyaretçiler kendi sıralama tercihlerine göre tadım yapabiliyorlar. Bu bölümde genellikle 200’ün üzerinde (bazı yıllar 350’ye varan) şarap bulunuyor. Tadımın gün boyu sürdüğü göz önüne alınarak, ziyaretçilerin şarapları ağız ve damaklarında dolaştırılıp tükürmesi tavsiye ediliyor. Walaround Tasting bölümünde bir profesyonel gibi tadım yapmak isterseniz 11 Adımda Şarap Tadımı başlıklı yazımıza göz atabilirsiniz.

CMC – Challenging Master Classes 2024 kapsamında yer alan atölyelere gelince… Bu bölümde Türkiye’nin önde gelen şarap ve yüksek alkollü içki uzmanları, üreticiler, şarap yapımcıları (winemaker) ve somölyeleri sektör deneyimlerini aktarıyorlar. Temaya uygun örnekler tadılarak başta şarap olmak üzere, çeşitli içkilerin üretim yöntemleri, farklı aromaları nasıl kazandığı, üzüm (veya diğer hammaddelerin) yetiştirilme koşullarının kaliteye etkisi gibi çok önemli bilgiler aktarılıyor. Aynı zamanda tadılan örnekler üzerinden uzmanlarla katılımcıların görüş alışverişi yapma olanağı oluyor. CMC 2024’te şu an için kesinleşmiş 9 atölye var, CMC 2024 atölyelerini programına ve biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Biletlerde 30 Nisan’a kadar erken satın alma avantajı

Challenging Master Classes 2024 biletleri, 30 Nisan gece yarısına kadar Early Bird fırsatı ile satışa sunuluyor. 30 Nisan’a kadar biletlerinizi aşağıdaki fiyatlardan satın alabilirsiniz.

Walk Around Tasting – Bir günlük giriş (Cumartesi veya Pazar tercihli) = 2.200 TL (1 Mayıs’tan itibaren 2.500 TL)
Walk Around Tasting – İki günlük giriş (Cumartesi ve Pazar) = 3.000 TL (1 Mayıs’tan itibaren 3.500 TL)
Master Class’lar (programda MC1, MC2, MC3, MC4) = 1.350 TL (1 Mayıs’tan itibaren 1.650 TL)
Atölyeler = 400 ile 650 TL arasında değişiyor (genellikle Early Bird sırasında biletler tükeniyor)
Şarabını Kendin Getir Yemeği = 3.250 TL (Ocra Restaurant – 11 Mayıs Cumartesi akşamı)

CMC 2024 Atölye Programı

11 Mayıs, Cumartesi
Atölye 1 – Levon Bağış ile “Beğenmek yada Beğenmemek” Nasıl puanlıyoruz?
Atölye 2 – Levon Bağış ile IKON
Atölye 3 – İbrahim Kemer ile Şampanya üzerine
Atölye 4 – Alp Açık ile Modernization of Barolo
Atölye 5 – Can Devrim ile Eceabat Teruarından Dikey Tadım
Atölye 6 – Yakında Duyurulacak

12 Mayıs, Pazar
Atölye 7 – Levon Bağış ile “Beğenmek yada Beğenmemek” Nasıl puanlıyoruz?
Atölye 8 – Yakında Duyurulacak
Atölye 9 – Oğul Türkkan ile Hangi duyumuz ile algılıyoruz?
Atölye 10 – Oğul Türkkan ile Mezcal vs Tequila
Atölye 11 – İbrahim Kemer ile Malt Viski Dikey Tadımı
Atölye 12 – Yakında Duyurulacak

Organizers

Etkinlik Bilgisi

Bu etkinklik iptal edilmiştir. Sorularınız ve bilet iadesi için [email protected] adresi ile iletişime geçebilirsiniz.

Visited 632 times, 2 Visits today

Buraya yorum yazmak ister misiniz?

Related Event

Şaraba ve İnsana Dair Her Şey

Sarraf Ali Sokak No: 7A, Moda - Istanbul

5 March 2017

17:00 To 20:00

Dr. Cem Yaykın ile Şaraba ve İnsana Dair Her Şey buluşmalarının ilki 5 Mart 2017, Pazar günü 17:00 – 20:00 arasında Moda’daki Şiraz restoranda gerçekleştirilecek. Her bölümde…devamı

Meltem, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi, Sakıp Sabancı Bulvarı, Muratpaşa/Antalya, Turkey

17 November 2022 To 20 November 2022

10:00 To 19:00

Akdeniz Şefler Kulübü Derneği (ASKDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Buluşması (GastroAntalya) 2022, 17-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Antalya’daki Cam Piramit’te 3. kez gastronomi…devamı

İstanbul, Turkey

11 November 2021 To 12 November 2021

19:00 To 21:00

Biletler Anason İşleri üzerinden alınabilir.

IWSA (International Wine and Spirit Academy) rakı kültürü hakkındaki temel bilgileri Anason Akademisi  başlığı ile online eğitime dönüştürdü. IWSA  yöneticisi ve eğitmen Ayça Budak ile kalite, teknik…devamı